м. Київ, вул. Машинобудівна д. 50 Н

  • Головна
  • Блог
  • Виробництво желатинових продуктів за допомогою насосів Ватерпасс
Proizvodstvo-zhelatinovyh-produktov-s-pomoshchyu-nasosov-Vaterpass

Виробництво желатинових продуктів за допомогою насосів Ватерпасс

Чи траплялося так, коли Ви коштували зефір або жувальну цукерку, що продукти трохи хрустіли? Якщо так, це може означати, що щось пішло не так під час виробництва солодощів, що містять речовину під назвою желатин. Желатин не повинен бути хрустким, коли він досягає вашого рота. Тому давайте розберемося в деяких нюансах виробництва продуктів з вмістом желатину, щоб ваші вироби завжди були найвищої якості!

  • Що таке желатин?

Желатин – це чистий білок і натуральний харчовий продукт. Його отримують при обробці кислотою колагену свинячих шкір (тип А) або з кісток великої рогатої худоби після їх лужної обробки (тип В).

  • Які у нього властивості?

Желатин являє собою твердий подрібнений білковий продукт у вигляді гранул, крупинок або порошку світло-жовтого кольору, без запаху і смаку. Має властивість розбухати в холодній воді, а в теплій розчинятися. Має велику желюючу здатність і високу в’язкість. В особливості тип А менш в’язкий в порівнянні з типом В. Але желюючі властивості обох типів однакові.

  • Де використовується?

Желатин зазвичай використовується в якості гелеутворюючого агенту у виробництві продуктів харчування, напоїв, фармацевтики, фотографії та косметики. Його можна знайти в багатьох солодощах, таких як жувальні цукерки, зефір, желатинові десерти, деяких видах морозива, а також в інших продуктах, таких як соуси, йогурти та ін.

Желатин найчастіше використовується в їжі через його здатності до консервації. Фактично, при нанесенні на продукт він створює захисний шар, який ізолює продукт від зовнішнього середовища і, отже, запобігає окисленню. У кондитерській сфері його використовують для покриття фруктових тортів і випічки. Желатин надає виробам блиску, робить їх більш приємними на смак, фіксує (наприклад, фрукти), і сприяє тривалому зберіганню солодощів.

  • Як виготовляється?

Процес виробництва желатину включає складну послідовність етапів, починаючи з промивки та вилучення сировини до критичної стадії фільтрації. Кістки очищають, подрібнюють і мацерують. Трикальційфосфат в кістковій тканині видаляється розведеною соляною кислотою. Потім його багато разів поливають і обробляють вапняною водою. Наступними етапами є нейтралізація кислоти і подальші процедури промивання. Желатин витягується з вимитого кісткового колагену в кілька етапів, попередньо очищається в сепараторах і потім фільтрується. Фільтрація є важливою частиною процесу виробництва через високий рівень забруднень, які можуть бути присутні у вихідній сировині.

Як і в процесах фільтрації, сушки (перехід з желеподібної консистенції в твердий стан), так і при подальшому рецептурному дозуванні і додаванні желатину в готові продукти потрібна висока точність дозування і стерильність процесу. Ці функції виконують спеціальні харчові насоси.

Харчова промисловість: сектор з високими вимогами

Харчова промисловість та виробництво напоїв висувають суворі гігієнічні норми до обладнання. Системи і компоненти повинні гарантувати надійну роботу з постійною якістю. Ось чому кожному виробництву потрібні якісні насоси, які забезпечують чудову надійність процесу без простоїв, дозволяють дотримуватися високих санітарних норм і енергоефективності. Тільки таким чином виробники можуть отримати вигоду з доданої вартості і поставляти на ринок якісний продукт.

  • Які трапляються складнощі в перекачуванні желатину?
Желатин має високу в’язкість. Робочі органи і ущільнення насоса піддаються сильному зносу. zhelatin
Зміна температур. Перепад температурних режимів може коливатися від 20 °C до 75 °C.
Змінний потік. Зміна температури впливає на в’язкість, що викликає нерівномірну подачу речовини.
Наявність включень. Желатинова суміш може містити як мікронні частки, так і гранули в 1-3 мм.

 

Ідеальний рецепт для вашого успіху: гігієнічні харчові насоси від Vaterpass

Насоси Vaterpass для виробництва желатину і желатинових продуктів завжди гарантують найвищу якість, відповідність гігієнічним стандартам і абсолютну надійність процесу.

  • Які завдання можна вирішити за допомогою насосів Vaterpass?

При виробництві желатинових продуктів ми пропонуємо насосні рішення для різних технологічних етапів і сфер:

Харчова індустрія

  • кондитерська промисловість: виробництво желе, мармеладу, жувальних цукерок, десертних страв, кремів, тортів;
  • молочна промисловість: виробництво морозива, йогуртів, десертних сирів;
  • м’ясо- і рибопереробка: виробництво м’ясних та рибних консервів;
  • виробництво напоїв: застосування насосів для осадження та освітлення вин (обклеювання виноградної мезги, сусла, вина).

Фармацевтика

  • при виготовленні твердих і м’яких капсул;
  • при виробництві плазмозаміняючих розчинів;
  • при виробництві гемостатичних засобів;
  • при виробництві кровоспинних перев’язувальних засобів.

Косметологія

  • перекачування і дозування протеїнової добавки в засоби для зміцнення нігтів, косметичні маски, мазі;
  • виробництво гелів, мусів, шампунів.

Та інші технічні застосування

  • при виготовленні грошових знаків і цінних паперів, друкованих форм в поліграфії;
  • виробництво друкарських фарб для друку ілюстрованих видань;
  • в текстильній та легкій промисловості;
  • у виробництві будматеріалів, при виконанні ліпних робіт з гіпсу;
  • в фото- і кінопромисловості при виготовленні кіноплівки і фотопаперу.
  • Що ми пропонуємо?

Широкий асортимент насосів Vaterpass здатний задовольнити будь-які виробничі потреби – від делікатних гігієнічних застосувань до високопродуктивних переносів продуктів з включеннями в складних умовах.

Варіанти гігієнічного насосного обладнання для вашої роботи включають, але не обмежуються наступними типами:

Кулачковий

Продуктивність: до 160 м3/год

Робочий тиск: до 20 бар

Температура: від -10°C до 180°C

В’язкість: до 1 000 000 сПз

 

ДОКЛАДНІШЕ ⇶

  Імпеллерний

Продуктивність: до 72 м3/год

Робочий тиск: до 4 бар

Температура: до 120°C

В’язкість: до 6 000 сПз

ДОКЛАДНІШЕ ⇶

 

Відцентровий насос

Продуктивність: до 100 м3/год

Робочий тиск: до 7 бар

Температура: до 110°C

В’язкість: до 1 000 сПз

 

 

ДОКЛАДНІШЕ ⇶

Мембранний

Продуктивність: до 1600 м3/год

Робочий тиск: до 12 бар

Температура: до 110°C

В’язкість: до 20 000 сПз

Самовсмоктування: до 6 м

 

ДОКЛАДНІШЕ ⇶

 

Точне дозування

Дозуючі насоси Vaterpass мають високий коефіцієнт регулювання та ідеально підходять для дозування і регулювання витрат. Вони забезпечують точну порційну подачу в будь-яких умовах, так як витрати нагнітання не залежить від тиску в трубопроводі. Це робить потік речовини рівномірним і не залежним від перепадів температур і в’язкості.

Легка очистка

Гігієнічні насоси оснащені різними з’єднаннями для промивання та кращого очищення. За вимогою, всі внутрішні поверхні механізму піддаються дзеркальній поліровці: стандартна 0,6 ㎛Ra, опційна 0,4 ㎛Ra (16Ra, 192grit). У камері виключені «застійні» зони.

Обов’язковою умовою є можливість очищення за допомогою очищаючих хімічних засобів або гарячої пари. Завдяки інноваційному дизайну насоси працюють під час процедури CIP / SIP навіть при високих температурах.

Можливість прокачки 27/7

Відсутність перегріву при високих швидкостях безперервного потоку завдяки вдосконаленим конструкціям, які зводять до мінімуму тертя і нагрів.

Низькі експлуатаційні витрати

Ми поставляємо економічні насоси, системи та установки, що відрізняються мінімальною витратою енергії, високою ефективністю, низькими витратами на техобслуговування і тривалим терміном служби.

Мінімізація часу простою

Наші системи відрізняються дуже високою надійністю і не вимагають частого обслуговування. Тобто ви можете брати максимум зі свого виробництва і не допускати дорогих простоїв. У разі екстреної необхідності заміни швидкозношуваних деталей Ви завжди можете звернутися до нашого цілодобового сервісного центру і вирішити цю проблему в мінімальні часові терміни.

Сертифікована якість

Європейська Гігієнічна Інженерно-Дизайнерська Група (EHEDG) Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) Європейський регламент (ЄС)№1935/2004
Відповідність стандартам Європейського союзу (CE) Сертифікація по стандарту ISO 9001 Маркування 3А

 

Ви також можете задати свої власні стандарти.

Індивідуальний підхід

Досвід і знання інженерів Vaterpass – завжди до Ваших послуг!

Від початкового консультування, планування, установки, введення в експлуатацію до обслуговування протягом усього життєвого циклу вашої системи.

 

Сконцентруйтеся на своєму основному бізнесі – і дозвольте нам

подбати про решту!

Телефонуйте: 067-354-63-63, 044-360-05-34

або заповніть форму онлайн!

<< Повернутися в блог
Схожі публікації
Насоси для кондитерської промисловості

Пишаємося нашою кондитерської промисловістю! Незважаючи на великий обвал ринку в 2014 році, українські виробники потроху збільшують колишні обсяги за рахунок...

Детальніше

Перекачування в’язких мас. Який насос вибрати?

Насос для перекачування в'язкої рідини - це агрегат із спеціально посиленою конструкцією для транспортування мас в'язкістю до 1000000 сПз. В'язкі, застигають і...

Детальніше

Огляд провідних виробників промислових насосів

Підбір промислового насосного обладнання - дуже відповідальний і важливий процес. Допущені на цьому етапі помилки можуть привести до частих поломок, надлишкового...

Детальніше

Підбір насоса
Logo
Icon
Швидкий передзвон
Замовити розрахунок
Задати питання спеціалісту
Man
У вас є питання? Ми вам допоможемо!

Наш найкращий менеджер зателефонує вам за все через 10 хвилин. Це швидко і безкоштовно!